Menu

Sudjelujte u spašavanju planete studirajući dodiplomski studij zaštite okoliša

Ako ste u potrazi za obrazovanjem i diplomom koja će vam omogućiti da najveće svjetske probleme posmatrate iz ekonomske, socijalne i naučne perspektive, imate doista veliki izbor, a jedan od njih je i dodiplomski studij zaštite okoliša. Oni koji odluče da se bave zaštitom okoliša će imati priliku da riješe goruće svjetske probleme i spase planetu Zemlju od uništenja. U suštini, znanstvenici s diplomom za zaštitu okoliša izučavaju i istražuju ekološke i zdravstvene probleme te pronalaze njihove uzroke. Nakon detaljne analize određenog problema, glavni cilj znanstvenika je pronaći i adekvatno rješenje.

shutterstock_518643538Jedna Diploma- Mnogo Opcija

Dodiplomski studij zaštite okoliša donosi mogućnost diplomantima da izgrade karijeru u različitim poljima, zavisno od toga što preferiraju. Iako je Zeleni pokret tek nedavno postao aktualan, studij o ekologiji su popularni još od 1970. godine. Nauka o okolišu je holistička i multidisciplinarna te na jednom mjestu okuplja biologiju, fiziku, informatiku, kemiju i brojne druge znanosti. Svojim znanjem i zalaganjem iz mnogih oblasti, znanstvenici identificiraju, kontroliraju i traže rješenja za nastale ekološke probleme koji narušavaju zdravlje ljudi i okoliša. Inženjer zaštite okoliša radi na različitim poljima kako bi utvrdio na koji način čovjek utječe na okoliš, biljke i životinje.

Gdje se Zaposliti

Oni koji uspješno okončaju dodiplomski studij zaštite okoliša i steknu temeljno znanje i vještine iz velikog broja znanosti, imaju mnogo mogućnosti kada je u pitanju pronalazak posla. Po završetku studija, studenti mogu pokrenuti vlastiti posao, raditi u neprofitnim organizacijama, baviti se analizom i slično. Sigurno je da će ovo zanimanje i u budućnosti biti traženo u svim zemljama svijeta, jer problemi vezani za okoliš ne jenjavaju. I sama činjenica da zarađujete novac štiteći zrak, vodu, tlo, i biljni i životinjski svijet zvuči doista primamljivo. Ako želite pretvoriti svoju ljubav prema prirodi u diplomu i nastaviti spašavati planetu Zemlju, dodiplomski studij zaštite okoliša je pravi za vas!