Menu

Tri razloga za razmatranje studija Zaštite okoliša

Zamislite svijet u kojem ljudi žive u skladu s prirodom, u kojem nismo zagušeni ispušnim plinovima automobila već se vozimo električnim automobilima. Zamislite svijet u kojem svako dijete razumije važnost recikliranja, u kojem je riječ “pesticidi” gotovo pa nepoznata. Kako bi to sjajan svijet bio! Zemlja je naš dom koji je trenutno u popriličnom neredu. Kako bismo pridonijeli njenom čišćenju, već danas možemo napraviti prvi korak, koliko god on malen i, naoko, beznačajan bio. Dakle, svi možemo pridonijeti boljem sutra. Oni koji se tome zaista žele posvetiti na jednoj višoj, konstruktivnijoj razini i mijenjati stvari nabolje kroz promjene samog sustava i načina rada, neka svakako razmisle o studiju Zaštite okoliša.

shutterstock_147729632Zašto odabrati studij Zaštite okoliša?

U Hrvatskoj je ovaj studij još uvijek u fazi razvoja pa se mnogi odlučuju na studiranje u inozemstvu. Na stranici www.schoolapply.com možete dobiti sve potrebne informacije. Od niza razloga za studiranje upravo Zaštite okoliša, za vas smo izdvojili tri najuvjerljivija. 1. Čist okoliš je ključan za zdrav život. Potrebno je puno rada na podizanju svijesti o tome da smo usko povezani s prirodom, a sa zvanjem inženjera zaštite okoliša bit ćete u mogućnost djelovati po tom pitanju.2. Potreba za inženjerima zaštite okoliša u stalnom je rastu što znači sigurno zaposlenje.3. Biti u službi zaštite okoliša plemenit je poziv koji će vam zasigurno donijeti puno satisfakcije.

Što možete očekivati od studija Zaštite okoliša?

Studirajući zaštitu okoliša dobit ćete potrebna znanja i vještine koje će vam omogućiti da uočite postojeće i potencijalne probleme, kao što je, primjerice, neodgovarajuće odlaganje otpada, te da iste riješite u skladu s pravnim i financijskim mogućnostima. Zaštita okoliša interdisciplinarni je studij koji uključuje znanja iz područja kao što su psihologija, sociologija te kemija, biologija, fizika kao i ekonomija, menadžment, pravo itd. Program ovog studija uključuje predmete kao što je gospodarenje otpadom, zaštita prirodnih dobara, sustav zaštite okoliša i drugo. Odabirom ovog studija ne odabirete samo posao već potrebne alate za postizanje važnih promjena od odlučujuće važnosti za sve nas.